Jabłka do szarlotki

4.49 (144 ocen)

Sezon na jabłka zamknięty w słoiku aż do zimy :)

Składniki:

  • 3 kg jabłek
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Jabłka do szarlotki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, obrać i pokroić. Na patelnię wlać pół szklanki wody, dodać jabłka i cukier. Smażyć, cały czas mieszając, aż jabłka puszczą sok i troszkę się rozsmażą, ale większość z nich pozostanie w kawałkach. Przekładać gorące do wyparzonych słoików i pasteryzować 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować