JABŁKA DO SZARLOTKI

1 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W ten sposób przygotowane jabłka nie tracą koloru i są świetnym dodatkiem do ciast, naleśników, pancaków lub deserów.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg jabłek
    30 dag cukru
    sok cytrynowy
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przetwory

Jabłka do szarlotki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, obrać ze skórki oraz gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Jabłka przełożyc do garnka i skropić sokiem z cytryny a następnie zasypać cukrem. Prażyć na ogniu kilka minut (w zależności od rodzaju jabłek) tak aby jabłka były miękkie ale nie rozpadały się. Takie jabłka po odcedzeniu soku i przestygnięciu, gotowe sa do bezpośredniego spożycia. Można je rownież wraz z sokiem przełożyć do łoiczków a następnie pasteryzować przez ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować