Jabłka do szarlotki

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Aromatyczne jabłka, do pysznego, domowego ciasta.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jabłka 2 kg,
    sok z cytryny 5 łyżek,
    cukier 3 łyżki,
    cynamon 2 łyżeczki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Jabłka do szarlotki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na plasterki i polać sokiem z cytryny. Na dno garnka wlać odrobinę wody i wrzucić jabłka. Przykryć i dusić do miękkości od czasu do czasu mieszając. Dodać cukier i cynamon, dokładnie wymieszać i dusić jeszcze około 10 minut. Przełożyć do słoików, zakręcić i położyć słoik na zakrętce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować