Jabłecznik na zimno ala'creme - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na samym początku na papier tacki wykładamy biszkopty. Układamy je jeden obok drugiego.
2.Na biszkopty dajemy masę białą.
Wykonanie masy białej :
Ser biały mielimy w maszynce. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłym mleku , następnie mieszamy z serem , cukrem ,żółtkami oraz masłem.
3.Na masę białą dajemy masę jabłkową.
Wykonanie masy jabłkowej:
jabłka zetrzeć na tarce. galaretki rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu. Do galaretek dajemy jabłka . Całość mieszamy. Gotową masę dajemy do stężenia.
4.Na masę jabłkową układamy ponownie biszkopty .
5.Na biszkopty dajemy masę śmietankową.
Wykonanie masy śmietankowej:
Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklance wody. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Następnie całość łączymy z galaretką.Gotowe placka udekorować posiekanymi orzechami i wiórkami kokosowymi. Ciasto wkładamy do lodówki do schłodzenia około 2 godziny.
Komentarze