Jabłecznik na zimno ala'creme

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Pysznie ciasto zaspokoi nie jednego smakosza słodkości

  • 3 godz.

Składniki:

  • Składniki masa śmietankowa

    śmietana 30 % 1/2 l
    cukier puder 4 łyżki
    galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie

    Masa jabłkowa

    jabłka 1 kg
    galaretka cytrynowa 2 opakowania

    Składniki inne /masa biała

    ser biały 0.5 kg
    żelatyna 4 łyżki
    masło pół kostki
    cukier kryształ 1 szklanka
    galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
    biszkopty okrągłe 1 duże opakowanie
    mleko ciepłe 1/2 szklanki
    żółtko jaja 1
    wiórki kokosowe 15 dag
    orzechy włoskie 20 dag
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłecznik na zimno ala'creme - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krok 1 1. Na samym początku na papier tacki wykładamy biszkopty. Układamy je jeden obok drugiego.
  • krok 2 2. Na biszkopty dajemy masę białą.
    Wykonanie masy białej :
    Ser biały mielimy w maszynce. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłym mleku , następnie mieszamy z serem , cukrem ,żółtkami oraz masłem.
  • krok 3 3. Na masę białą dajemy masę jabłkową.
    Wykonanie masy jabłkowej:
    jabłka zetrzeć na tarce. galaretki rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu. Do galaretek dajemy jabłka . Całość mieszamy. Gotową masę dajemy do stężenia.
  • krok 4 4. Na masę jabłkową układamy ponownie biszkopty .
  • krok 5 5. Na biszkopty dajemy masę śmietankową.
    Wykonanie masy śmietankowej:
    Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklance wody. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Następnie całość łączymy z galaretką.Gotowe placka udekorować posiekanymi orzechami i wiórkami kokosowymi. Ciasto wkładamy do lodówki do schłodzenia około 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować