Jabłecznik bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka obrać, pokroić w kostkę, usmażyć na maśle z dodatkiem cynamonu i cukru wanilinowego, podlewając wodą. Do usmażonych, ciepłych jabłek dodać sypką galaretkę, wymieszać. Jogurt naturalny połączyć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. W pól szklanki wrzątku rozpuścić galaretkę, delikatnie ostudzić i wlać do jogurtu. Blaszkę wyłożyć herbatnikami, wyłożyć na to połowę porcji jabłek, przykryć warstwą herbatników. Na to wylać jogurt, przykryć herbatnikami, wyłożyć drugą połowę jabłek i znów ułożyć na tym herbatniki. Włożyć do lodówki na ok. godzinę aby stężało. Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu, polać herbatniki i wstawić na noc do lodówki.
Komentarze