Jabłecznik bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Pyszne ciasto z jabłek, bez pieczenia.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 350 gram herbatników
    1 kg. jabłek
    400 ml jogurtu naturalnego
    2 opakowania cukru wanilinowego
    4 łyżki cukru pudru
    łyżeczka cynamonu
    2 galaretki o dowolnym smaku
    2 łyżki masła
    gotowa polewa (u mnie z białej czekolady)
    pół szklanki wrzątku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jabłecznik

Jabłecznik bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, usmażyć na maśle z dodatkiem cynamonu i cukru wanilinowego, podlewając wodą. Do usmażonych, ciepłych jabłek dodać sypką galaretkę, wymieszać. Jogurt naturalny połączyć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. W pól szklanki wrzątku rozpuścić galaretkę, delikatnie ostudzić i wlać do jogurtu. Blaszkę wyłożyć herbatnikami, wyłożyć na to połowę porcji jabłek, przykryć warstwą herbatników. Na to wylać jogurt, przykryć herbatnikami, wyłożyć drugą połowę jabłek i znów ułożyć na tym herbatniki. Włożyć do lodówki na ok. godzinę aby stężało. Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu, polać herbatniki i wstawić na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować