Jabłecznik

  • wyświetlono: 482 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo szybkie i smaczne ciasto z dżemem jabłkowym.

IMAG5432
  • 35 porcje
  • 60min
  • Średni

Składniki

- 500g mąki
- 5 jajek
- 1 margaryna
- 1 łyżka octu
- 1 łyżka oleju
- 0,5szkl cukru
- 1 łyżka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania przepisu:

Jabłecznik

  • 1. Margarynę utrzeć z jajkami. Następnie dodawać cukier, olej i ocet. Na zakończenie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Większość ciasta wyłożyć na małą blaszkę, na to albo pokrojone jabłka z cukrem i cynamonem albo tak jak ja domowy słoik dżemu jabłkowego ok. 450g. Na to wyłożyć resztę ciasta. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170°C przez ok 40min.
  • 2. Ciasto ma bardzo gęstą konsystencję, przez co ciężko je rozłożyć na blaszce, warto pomóc sobie zanurzając łyżkę w zimnej wodzie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłecznikciasto z jabłkami

Komentarze

Podobne przepisy

Jabłecznik

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Mięciutki jabłecznik

Bardzo prosty i smaczny jabłecznik....

Jabłecznik zaparzany

Dodane przez: JOANNA 55a

Jabłecznik zaparzany

Pyszne,wilgotne i aromatyczne ciasto....

JABŁECZNIK  KRÓLEWSKI

Dodane przez: Mariola123

JABŁECZNIK KRÓLEWSKI

Jabłecznik królewski jest tak pyszny...

Jabłecznik Teścia

Dodane przez: Anusia i Lusia Gawlina

Jabłecznik Teścia

Ten jabłecznik jest najpyszniejszy...

prosty jabłecznik

Dodane przez: lucyna19

Najłatwiejszy jabłecznik

Bardzo łatwy do wykonania jabłecznik...

Jabłecznik Babci

Dodane przez: eluchap

Jabłecznik Babci

Jabłecznik Babci

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE