1.CIASTO:Margarynę, wodę, kakao, cukier i cukier waniliowy rozpuścić w garnku i gotować 5 minut.
2.Po ostudzeniu dodać do masy 4 żółtka. I zmiksować na jednolitą masę.
3.Odlać pół szklanki masy (będzie to już gotowa polewa na ciasto). Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Dobrze wymieszane ciasto wlać na blachę.
4.MASA SEROWA: Rozmiksować masło, dodać następnie ser, żółtka i cukier puder. Następnie dodać pianę z białek i dobrze wymieszać.
5.Gotową masę serową delikatnie wyłożyć na surowe jeszcze ciasto i wsadzić do nagrzanego piekarnika na około 50min.
6.Po upieczeniu polać odlaną masą kakaową i posypać wiórkami kokosowymi.
Porady
Białka do masy kakaowej i serowej miksuje wszystkie razem i dziele na pól. Dzięki temu jest mniej pracy.
Komentarze