indyk w warzywach

4.5 (190 ocen)

  • 60 min

delikatne mięso indyka w połączeniu z warzywami to sycący posiłek dla całej rodziny

  • 60 min

Składniki:

  • pierś z indyka pół kg
    papryka czerwona 1/2 szt
    cebula biała 2 małe
    marchew 2 sztuki
    pieczarki 100 gr
    oregano świeże
    sól do smaku
    masło do podsmażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso pokrój na duże kawałki, marchew obierz i pokrój na plastry,cebulę w pióra,paprykę w paski, ,posól ,pieczarki pokrój na pół.większe na 4 części ,do podsmażonych pieczarek dodaj cebulę,po kilku minutach dodaj paprykę i marchew,podduś około 5 minut w naczyniu ułóż indyka ,zasyp warzywami ,posyp oregano. zawiń w folię al i piecz około godz.t ,posyp pieprzem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować