Herbatnikowiec z nutellą

4.49 (152 ocen)

smaczne i efektowne

Składniki:

  • 200 gram herbatników petit-beuerre
    250 gram sera mascarpone
    4 łyżki nutelli
    2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    1 szklanka wrzącej wody
    groszki białej czekolady do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Herbaty

Herbatnikowiec z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser mascarpone wymieszać z nutellą. Kremem smarować herbatniki. Najpierw posmarować jeden, przykryć drugim i odstawić. W ten sam sposób przygotować pozostałe herbatniki. Kawę rozpuszczalną zalać szklanką wrzącej wody. Przestudzić. Przelać ją do miseczki. Przygotowane wcześniej herbatniki zanurzyć w naparze z kawy raz z jednej raz z drugiej strony. Wierzchnią stronę herbatnika posmarować kremem. Ustawiać na talerzu pionowo. Do herbatnika z kremem na wierzchu dołożyć następny herbatnik namoczony w kawie (jego wierzchnią stronę również posmarować kremem). Czynność powtarzać do wyczerpania herbatników. Na wierzchu i po bokach rozsmarować pozostały krem. Na wierzchu ułożyć groszki z białej czekolady. Herbatnikowiec dobrze schłodzić (najlepiej całą noc). Kroić po skosie, żeby warstwy były ładnie widoczne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Nutella

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować