Herbatnikowiec z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser mascarpone wymieszać z nutellą. Kremem smarować herbatniki. Najpierw posmarować jeden, przykryć drugim i odstawić. W ten sam sposób przygotować pozostałe herbatniki. Kawę rozpuszczalną zalać szklanką wrzącej wody. Przestudzić. Przelać ją do miseczki. Przygotowane wcześniej herbatniki zanurzyć w naparze z kawy raz z jednej raz z drugiej strony. Wierzchnią stronę herbatnika posmarować kremem. Ustawiać na talerzu pionowo. Do herbatnika z kremem na wierzchu dołożyć następny herbatnik namoczony w kawie (jego wierzchnią stronę również posmarować kremem). Czynność powtarzać do wyczerpania herbatników. Na wierzchu i po bokach rozsmarować pozostały krem. Na wierzchu ułożyć groszki z białej czekolady. Herbatnikowiec dobrze schłodzić (najlepiej całą noc). Kroić po skosie, żeby warstwy były ładnie widoczne.
Komentarze