HAVANA MOJITO

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

średnio zaawansowany

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:


  • - 40 ml rumu Havana Club Añejo 3 Años na: 1 sztuka
    - 20 ml soku z limonki na: 1 szklanka
    - 2 łyżki barowe cukru białego na: 1 szklanka
    - 10-12 listków mięty na: 1 szklanka
    - woda gazowana na: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Havana mojito - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do szklanki typu long wlać sok z limonki, następnie dodać cukier, zamieszać aby rozpuścić cukier. Dodać miętę oddzieloną od łodygi, którą przed wrzuceniem należy lekko zgnieść w dłoniach. Wlać rum, zasypać szklankę lodem do 2/3 (całe kości – nie kruszony!). Dolać wodę gazowaną do 2/3 pojemności szklanki i wymieszać łyżką barmańską. Dopełnić lód i wodę. Dekorować miętą lub limonką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować