50 ml białego rumu, np. Bacardi
6 truskawek + 1 truskawka do dekoracji
1 łyżeczka cukru trzcinowego
kilka listków mięty + mała gałązka do dekoracji
pół limonki pokrojonej na małe cząstki
10 ml likieru truskawkowego
woda gazowana
lód
Sposób przygotowania przepisu:
Truskawkowe mojito
1.
Z cukru trzcinowego i odrobiny gorącej wody przygotowujemy syrop cukrowy. Truskawki rozgniatamy w wysokiej szklance z syropem cukrowym, cząstkami limonki, listkami mięty i likierem truskawkowym. Następnie dolewamy rum, dorzucamy kilka kostek lodu i dopełniamy wodą gazowaną. Drinka dekorujemy truskawką i gałązką mięty.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze