Gulasz segedyński

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

wyśmienite danie. Polecam.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 70dag. łopatki wieprzowej
    60dag. kapusty kiszonej
    1 duża cebula
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki margaryny
    2 łyżki przecieru pomidorowego "PUDLISZKI"
    1 litr bulionu
    liść laurowy, ziele ang. jałowiec, kminek
    słodka papryka sypka
    sól,pieprz do smaku
    1 łyżka mąki pszennej
    1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz segedyński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę luzujemy z błon,kroimy w kostkę,solimy,posypujemy słodką papryką.Podsmażamy na margarynie.Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,ziele ang.,liść laurowy ,jałowiec ,przecier pomidorowy .Dusimy pod przykryciem podlewając bulionem do miękkości.W osobnym garnku gotujemy w niewielkiej ilości wody kapustę kiszoną z dodatkiem ziela ang.,liścia laurowego,kminku.Kapustę dodajemy do gulaszu.Mąkę rozrabiamy z wodą wlewamy do gulaszu mieszając tak aby nie powstały grudki.Dusimy jeszcze przez kilka chwil.Doprawiamy do smaku.Podajemy z pieczywem lub tłuczonymi ziemniakami.SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować