Gulasz drobiowy z warzywami z mrożonek

4.49 (163 ocen)

  • 30 min

Zanim pojawią się na rynkach warto wykorzystać te mrożone.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    2 cebule
    1 szklanka fasolki szparagowej mrożonej
    3/4 szklanki mrożonego groszku
    1/2 paczki mrożonego kalafiora
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos mięsny

Gulasz drobiowy z warzywami z mrożonek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić drobno i zeszklić. Mięso pokroić w kostkę , obsypać przyprawami i dodać do cebuli. Obsmażyć, zalać wrzątkiem i dodać mrożonki, najpierw fasolkę, a potem groszek i kalafior. Dusić pod przykryciem 10-15 minut. Doprawić do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki wody i dodać do sosu, zagotować. Podawać np. z kaszą jęczmienną. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Mrożone warzywa Mrożonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować