Grillowane boczniaki

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Grzyby to nie tylko ogólnie cenione walory smakowo-zapachowe, ale także źródło składników odżywczych, szczególnie białka, ryboflawiny i niacyny. Ostatnie badania wskazują, że grzyby z uwagi na swoją zawartość mogą mieć także działanie prozdrowotne.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • boczniaki
    sól morska
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Potrawy na grilla

Grillowane boczniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapelusze boczniaków grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Grzyby podczas smażenia puszczą wodę, która powinna odparować. Gdy grzyby się zrumienią lekko oprószamy je solą morską. Tak przygotowane boczniaki doskonale smakują podane z jajkiem sadzonym oraz tłuczonymi ziemniakami i sałatką z pomidorków koktajlowych.

Porady

Mniejsze grillowane kapelusze mogą być dodatkiem do kremowych zup np. porowej lub ziemniaczanej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Duszone boczniaki

To może cię zainteresować