Golonki wieprzowe bardzo lubimy zwłaszcza w chłodne, jesienno-zimowe dni, przygotowane w szybkowarze są szybciej gotowe, kruche,soczyste.............SMACZNEGO!!!
Golonki wieprzowe z kapustą kiszoną z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Świeże golonki wieprzowe dobrej jakości opalić z włosia, usunąć błonki, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć przyprawa do wieprzowiny, schować do lodówki na kilka godzin.
2.W garnku szybkowara na smalcu zrumienić golonki z każdej strony.
4.Zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 80 minut na średnim ogniu.
5.Po tym czasie jak spadnie ciśnienie w szybkowarze, otworzyć i dodać kiszoną kapustę (jeśli mocno kwaśna to z 2 razy przepłukać zimną wodą przed dodaniem), dodać paprykę ostrą i słodką, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawę w płynie i kminek mielony, wymieszać z golonkami, zamknąć szybkowar i gotować jeszcze po zasyczeniu 30 minut.
Komentarze