golonki z kapustą z grzybami z szybkowara

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 3 osób

najsmaczniejsze golonki z kapustą kiszoną z grzybami suszonymi z szybkowara, golonki są soczyste, miękkie, kapusta mocno grzybami aromatyczna..........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • golonki wieprzowe przednie 3 sztuki, przyprawa do wieprzowiny 3 łyżki, ząbki czosnku 6 sztuk, smalec 1 łyżka, grzyby suszone 2 gramy 1 opakowanie, kminek ziarna 1 łyżka, papryka chili 1 łyżeczka, cukier 1 łyżka, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, woda 2 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Golonki z kapustą z grzybami z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. w garnku szybkowara na smalcu zrumienić golonki natarte przyprawą do wieprzowiny, pod koniec dodać ząbki czosnku
  • etap 2. na gołąbki wsypać pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, namoczone w wodzie pokrojone drobno suszone grzyby razem z tą wodą, kminek ziarna, paprykę chili, liście laurowe, cukier, ziele angielskie, wlać wodę i zamknąć szybkowar
  • etap 3. po zasyczeniu pary w szybkowarze gotować na średnim ogniu 60 minut, otworzyć szybkowar jak sam spuści ciśnienie - najsmaczniejsze golonki z kapustą kiszoną z grzybami suszonymi z szybkowara, golonki są soczyste, miękkie, kapusta mocno grzybami aromatyczna..........SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować