Gołąbki z królikiem

0 (0 ocen)

Mój partner na widok królika ucieka, gdzie pieprz rośnie, więc przemycam mięso z królika w ten sposób.

Składniki:

  • 1 królik, bez skoków - są najlepsze do duszenia czy pieczenia
    1 duża kapusta pekińska
    4 cebule
    2 szklanki ryżu
    jarzynka
    słodka papryka
    ostra papryka
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z królikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Królika poporcjować i zalać wodą, wsypać 2 łyżeczki jarzynki i gotować godzinę do półtorej. Wystudzić, obrać mięso z kości i przepuścić przez maszynkę.
    Ryż ugotować w 3,5 szklanki wody z 1 łyżeczką jarzynki.
    Cebule pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Ryż wymieszać z mięsem i cebulą, obficie przyprawić do smaku.
    Z pekinki delikatnie zdjąć liście, ściąć nerw i zwijać gołąbki, a następnie układać je ściśle w garnku. Zalać 1-1,5 szklanki wody i gotować pod przykryciem około godziny. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Królik Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować