Gofry z salami i żółtym serem

0 (0 ocen)

Na kolację miały być placuszki, ale… czemu by nie gofry na wytrawnie? Pomysł przypadł nam do gustu, będziemy do przepisu wracać :)

Składniki:


  • 2 szklanki mąki pszennej typ 650
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,25 szklanki mleka
    0,5 szklanki jogurtu greckiego
    4 łyżki oleju
    2 jaja
    Sól, pieprz
    Zioła prowansalskie
    Suszone pomidory
    75 g sera żółtego
    5 plastrów salami
    Kawałek pora
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gofry Przystawki Ser

Gofry z salami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać sól i pieprz, zioła i suszone pomidory, wymieszać.

    Dodać mleko, jogurt i olej. Białka oddzielić od żółtek. Ubić je w osobnej misce na sztywno. Żółtka dodać do miski ze wszystkimi składnikami i zmiksować.

    Salami pokroić w kosteczkę. Pora drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce.

    Do ciasta dodać białka, delikatnie wymieszać. Następnie wsypać dodatki i ponownie zamieszać.

    Kłaść masę na rozgrzaną gofrownicę, smażyć gofry aż będą chrupiące i rumiane.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Salami Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

4.48 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie
zakręcone mini bułeczki

To może cię zainteresować