Gofry z bekonem i żółtym serem

4.48 (198 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Wytrawne gofry z dodatkiem bekonu, sera i czosnku niedźwiedziego.

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
    500ml mleka
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki oleju rzepakowego
    ½ łyżeczki soli
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    90 g tartego sera żółtego + 20 g do posypania
    250 g wędzonego bekonu + 100 g do posypania
Wystaw ocenę:

4.48 (198 ocen)

Zobacz również:

Gofry Przystawki Ser

Gofry z bekonem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gofry z bekonem i żółtym serem 1. Bekon kroimy w drobną kostkę i podsmażamy do zarumienienia. Zdejmujemy z gazu.
    W misce za pomocą miksera łączymy ze sobą mąkę, mleko, jajka, olej rzepakowy, proszek do pieczenia, sól. Dodajemy tarty ser, czosnek niedźwiedzi i bekon. Mieszamy łyżką. Tak przygotowaną masę wylewamy na gofrownicę. Smażymy na złoty kolor. Po wyjęciu posypujemy tartym serem i bekonem. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bekon Czosnek niedźwiedzi Olej Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować