Gofry domowe kakaowe

4 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Domowe, chrupiące gofry kakaowe, są bardzo smaczne i łatwe, potrzebna tylko gofrownica moc od 1000 Wat, im mocniejsza, tym lepsze gofry.........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka tortowa 2 szklanki,
    proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
    kakao 1,5 łyżki,
    cynamon 1/2 łyżeczki,
    mleko 2 szklanki,
    jajka 3 sztuki "M",
    olej rzepakowy 100 ml,i
    cukier puder 2 łyżki,
    dżem - ile potrzeba,
    cukier puder do posypania - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Gofry

Gofry domowe kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gofry domowe kakaowe 1. Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika wsypać cukier puder, wbić jajka i mikserem utrzeć do białości.
  • Gofry domowe kakaowe 2. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, wlać mleko, olej rzepakowy i mikserem połączyć składniki, wsypać kakao, cynamon i mikserem połączyć składniki, odstawić na 40 minut.
  • Gofry domowe kakaowe 3. Gofrownicę raz przesmarować olejem, włączyć aby się rozgrzała, wlać chochelką porcję ciasta, zamknąć gofrownicę, piec wg czasu podanego do mocy gofrownicy (u mnie 13 minut) i nie otwierać w trakcie pieczenia.
  • Gofry domowe kakaowe 4. Upieczone gofry kłaść na kratce, aby odparowały, nie będą gumowate tylko chrupiące, przed podaniem posmarować dżemem ulubionym (u mnie czarna porzeczka) i posypać pudrem cukrem..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować