Domowe gofry

4.98 (151 ocen)

Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubionymi dodatkami, jak np. marmoladą, dżemem, owocami i bitą śmietaną.

Składniki:

  • 450g mąki
    0,5 litra mleka
    2 jajka
    100g margaryny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    75g cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.98 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Domowe gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztopić, wystudzić.
  • 2. Rozgrzać gofrownicę.
  • 3. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Ciasto odstawić na około 15min, aby "odpoczęło".
  • 4. Piec w gofrownicy do rumianego koloru. Studzić na kratce. Podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować