Galaretka drobiowa z fileta

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 8 osób

Moja ulubiona wersja drobiowej galaretki.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    3 marchewki
    1 pietruszka
    1/4 selera
    żelatyna (ilość zgodnie z przepisem na opakowaniu)
    vegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galaretki Przystawki

Galaretka drobiowa z fileta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety gotujemy w 1,5 litra wody wraz z pokrojonymi w plastry marchewką, pietruszką i selerem. Wodę odlewamy, przecedzamy przez sitko. Filety i warzywa studzimy. Filety rwiemy widelcem na małe kawałki, warzywa rozgniatamy widelcem.
  • 2. W bulionie rozpuszczamy żelatynę (ilość zgodnie z przepisem na opakowaniu, u mnie 3 łyżki na 1 litr wody). Doprawiamy do smaku vegetą.
  • 3. Na dnie miseczek umieszczamy filety wymieszane z warzywami. Zalewamy bulionem z żelatyną. Pozostawiamy do ostygnięcia, po czym wstawiamy na całą noc do lodówki by galaretka stężała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować