Galareta z golonki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

2 goloneczki i trochę warzyw. Bez żelatyny ,ale Pani mi dodała 2 nóżki gratis :-)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 goloneczki i 2 nóżki wieprzowe oczywiście.
    Pęczek warzyw(marchew , seler, por , pietruszka)
    1 cebula do wywaru
    2listki laurowe
    2 ziela angielskie
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Galareta z golonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki umyłem i z nóżkami ugotowałem do miękkości .Po 2 godzinach dodałem warzywa i przyprawy.
    Po ostudzeniu rozdrobniłem mięso dodałem warzywa i to chyba wszystko moi Państwo .
    Trzeba trochę poczekać ,ale chyba warto.
    Zaznaczam , że nie polecam żadnego soku z cytryny , bo do tej galaretki musi być dodany ocet. Jaki lubicie :-)

Porady

Cebulkę na górę też lubię:-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować