Frytki z parówkami

4.49 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem nauczycielką. Wychowuję 3,5-letnią Wiktorię. Bardzo lubimy tę prostą potrawę.

Składniki:

  • ● 15 dag frytek
    ● 4 cienkie parówki
    ● 5 dag żółtego sera
    ● ogórek
    ● kilka pomidorów koktajlowych
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frytki

Frytki z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Frytki smażymy
    w głębokim oleju na patelni
    lub we frytkownicy.
  • 2. Z parówek zdejmujemy
    osłonki, kroimy w plasterki
    i podsmażamy. Układamy na
    frytkach, posypujemy serem
    i zapiekamy w piekarniku lub
    kuchence mikrofalowej, aż
    ser się roztopi.
  • 3. Ogórka myjemy, obieramy,
    kroimy w plastry. Pomidory
    myjemy, przekrawamy. Podajemy
    jako surówkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować