FRANCUSKIE RULONIKI Z BANANAMI

0 (0 ocen)

  • 10 min

Dobrze jest mieć zapas francuskiego ciasta, z którego można w krótkim czasie wyczarować różne pyszności.Pomysł połączenia ciasta i bananów okazał się strzałem w dziesiątkę. PYCHA!

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na 16 sztuk:

    - 2 opakowania ciasta francuskiego

    - 4 dojrzałe banany

    - 1,5-2 łyżeczki mleka

    - 1 łyżeczka cukru kryształu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Francuskie ruloniki z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • FRANCUSKIE RULONIKI Z BANANAMI 1. Ciasta francuskie rozłożyć, podzielić na 16 równych części. Banany pokroić w plasterki, nakładać na części ciasta i zwijać w ruloniki, od krótszej strony.
  • FRANCUSKIE RULONIKI Z BANANAMI 2. Brzegi docisnąć , aby dobrze się skleiły.
    Układać na blasze, w równych odstępach. Posmarować lekko mlekiem i oprószyć cukrem kryształem.Ruloniki wstawić do nagrzanego do 180 % piekarnika i piec przez około 15 minut . Kiedy ciastka nabiorą pięknego, złocistego koloru,wtedy są gotowe.

Porady

Czasami przychodzi taki dzień, kiedy znajomi dzwonią ,że wpadną do nas po drodze, a po niedzielnym cieście zostało tylko wspomnienie i parę okruszków. Wtedy dobrze jest mieć zapas francuskiego ciasta, z którego można w krótkim czasie wyczarować różne pyszności.Wpadłam na pomysł, aby zrobić ruloniki z bananami ( mogą to być również jabłka lub gruszki).Zapach ciasteczek cudowny, a smak...no cóż, spróbować trzeba... Serdecznie zachęcam do wypróbowania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować