Flądra z patelni

4.5 (184 ocen)

  • 40 min

Ryba zdrowa i zawsze na czasie

  • 40 min

Składniki:

  • na 2 osoby
    2 flądry
    sok z cytryny
    oliwa
    sól
    pieprz
    mąka do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Flądra z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć oczyścić w środku i skropić sokiem z cytryny oraz oliwą. Odstawić.
    W tym czasie ugotować ziemniaki do obiadu i przygotować surówkę.
    ja zrobiłam surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidorków cocktailowych, cebuli i winogron słodkich drobnych i kilku oliwek, pokroić na plasterki, posypać przyprawą do sałatek, skropić sokiem z cytryny i odstawić.

    Rybę panierować w mące i usmażyć na wolnym ogniu.
    Ziemniaczki pokroić i przysmazyć na złoty kolor, surówkę doprawić oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować