Flaczki z żołądków kurczaka

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lubimy flaki tradycyjne, ale flaczki drobiowe są również bardzo smaczne i idealnie smakują zamiast tradycyjnych flaków........SMACZNEGO!!!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • żołądki z kurczaka 1 kg, woda 2,5 litra, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, włoszczyzna 1/2 pęczka, kostka rosołowa 1 sztuka, smalec 2 łyżki, cebula 1 sztuka, mąka pszenna 2 łyżki, przyprawa do flaków 1 opakowanie, pieprz mielony 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaczki z żołądków kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • flaczki z żołądków kurczaka 1. Oczyszczone żołądki w garnku szybkowara zalać wodą i tylko zagotować, wodę wylać , żołądki opłukać, do szybkowara wlać wodę, wsypać włoszczyznę pokrojoną w kostkę, ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować żołądki 40 minut, wystudzić.

    Durszlak postawić na garnku, wylać na durszlak żołądki, pokroić je w paski, wsypać do wywaru, dodać przyprawę do flaków i zagotować.
  • flaczki z żołądków kurczaka 2. Cebulę podsmażyć na smalcu na złocisto, wsypać mąkę i wymieszać, podsmażać z 2 minuty mieszając, zasmażkę wlać do wywaru i wymieszać.
  • flaczki z żołądków kurczaka 3. Do flaczków wsypać pieprz mielony,wymieszać i zdjąć z ognia.
  • flaczki z żołądków kurczaka 4. Podawać z bułką lub innym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować