Flaczki jarskie

4.5 (200 ocen)

  • 50 min

Polecam dla tych którzy nie przepadają za flaczkami tradycyjnymi.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 marchew
    1 pietruszka
    1/2 selera
    1 por
    1/2 kapusty
    1/2 szklanki przecieru pomidorowego
    1 łyżka tłuszczu
    1 łyżeczka mąki
    sól
    pieprz
    liść laurowy
    gałka muszkatałowa
    majeranek
    papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaczki jarskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa umyć i pokroić w drobne słupki.
    Kapustę poszatkować
  • 2. Rozdrobnione warzywa krótko podsmażyć na części tłuszczu, dodać ok. 1 szklankę wody i poszatkowaną kapustę.
    Przykryć i dusić około 25 minut.
    Następnie dodać przecier pomidorowy.
  • 3. Z reszty tłuszczu i mąki sporządzić jasną zasmażkę, zagęścić potrawę i przyprawić.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować