Domowy paprykarz

0 (0 ocen)

  • 30 min

Od dziecka nie lubiłam paprykarzu, ale ten własnej roboty uwielbiam.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 średnie makrele wędzone
    ryż 5-6 dkg
    1 średnia cebula
    2 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego
    łyżeczka pikantnego ketchupu
    3/4 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
    2 łyżeczki oleju
    sól i pieprz do smaku

Domowy paprykarz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie przez około 15-20 minut.
  • 2. Makrelę obrać z ości i rozgnieść widelcem.
  • 3. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać koncentrat i ketchup i poddusić. Pod koniec duszenia dorzucić obraną makrelę.
  • 4. Podduszoną cebulę z makrelą połączyć z ryżem, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy