Filety z kurczaka faszerowane szynką parmeńską, gorgonzolą i gruszką

2 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Zapraszam na filety z kurczaka z pysznym farszem. Słodki smak gruszki pasuje do intensywnej w smaku gorgonzoli.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 duże filety z kurczaka
    150g sera gorgonzola
    100g tartej mozzarelli
    1 nieduża gruszka
    100g szynki parmeńskiej
    sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
    1/2 szklanki bułki tartej
    1 jajko
    olej
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Filety z kurczaka faszerowane szynką parmeńską, gorgonzolą i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę kroimy w kostkę, gorgonzolę rozgniatamy, szynkę parmeńską siekamy. Mieszamy z mozzarellą do dokładnego połączenia składników.
  • 2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Przyprawiamy przyprawami i solą. Faszerujemy je obficie przygotowanym farszem. Spinamy wykałaczkami tak by farsz nie wypadł.
  • 3. Filety maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy chwilę na rozgrzanym oleju z dwóch stron, do zarumienienia. Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego, pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorgonzola Szynka Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować