Filety faszerowane serem, szynką i pieczarkami

4.44 (155 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Proste i wdzięczne danie z piekarnika. Możemy przygotować wszystko dzień wcześniej a kolejnego dnia po pracy tylko wstawić danie do piekarnika:).

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    100g szynki
    100g tartej mozzarelli
    4-5 pieczarek
    3 ząbki czosnku
    1 cebula
    sól, pieprz, papryka słodka
    olej
Wystaw ocenę:

4.44 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki Ser

Filety faszerowane serem, szynką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy farsz: szynkę, cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, czosnek i pieczarki do odparowania wody. Przyprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Mieszamy z szynką i serem.
  • 2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy na zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem i papryką. Do kieszonek wkładamy farsz.
  • 3. Filety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować