Filet z piersi kury ze szpinakiem pod serową czapą

4.4 (5 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Soczysty filet z piersi kury z dodatkiem szpinaku i sera, polecam.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 filetów z piersi kury
    Opakowanie świeżego szpinaku
    1 pomidor
    3 ząbki czosnku
    1 opakowanie serka śniadaniowego z ziołami u mnie Almette (ok. 10 dag)
    2 łyżki jogurtu lub kwaśnej śmietany
    Starty ser mozzarella
    Mąka do obtoczenia
    Sól, pieprz
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Filet z piersi kury ze szpinakiem pod serową czapą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem poczym obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia, przełożyć na półmisek.
  • 2. Do pozostałego tłuszczu dodać posiekany drobno czosnek, lekko zarumienić poczym dodać pokrojonego w drobną kostkę pomidora i poddusić. Następnie dodać szpinak i całość poddusić.
  • 3. Filety ułożyć na foremkę wyłożona papierem, na każdy filet nałożyć przestudzona szpinak. Serek rozmieszac z jogurtem lub śmietaną i wyłożyć na szpinak, posypać startym serem mozzarella. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować