Filet z piersi kury ze szpinakiem pod serową czapą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem poczym obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia, przełożyć na półmisek.
2.Do pozostałego tłuszczu dodać posiekany drobno czosnek, lekko zarumienić poczym dodać pokrojonego w drobną kostkę pomidora i poddusić. Następnie dodać szpinak i całość poddusić.
3.Filety ułożyć na foremkę wyłożona papierem, na każdy filet nałożyć przestudzona szpinak. Serek rozmieszac z jogurtem lub śmietaną i wyłożyć na szpinak, posypać startym serem mozzarella. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20-30 minut.
Komentarze