Filet w boczku - na jeden kęs!

4.51 (154 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Ta przekąską zawsze robi furorę wśród męskiej części degustujących:). Filet z kurczaka owinięty boczkiem w wersji na jeden kęs - polecam zrobić od razu z podwójnej porcji.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    200g wędzonego boczku w długich, cienkich plastrach
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.51 (154 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Filet w boczku - na jeden kęs! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka kroimy w niedużą kostkę, około 3x3 cm. Posypujemy solą i przyprawami.
  • 2. Każdy kawałek owijamy plastrem wędzonego boczku.
  • 3. Kurczaka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 30 minut, na 10 minut przed końcem pieczenia włączamy termoobieg by boczek się zarumienił.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować