Feta w sezamie

4.49 (193 ocen)

  • Łatwy

Zaskakujące połączenie słonego i słodkiego smaku

  • Łatwy

Składniki:


  • - feta: 1 opakowanie
    - sezam ziarna: 100 gramów
    - jajka: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 5 łyżek
    - olej roślinny do smażenia: 50 mililitrów
    - miód: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Feta w sezamie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepujemy. Ser kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Następnie panierujemy go w mące, potem w jajku a na koniec w sezamie.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej. Plastry sera kładziemy na rozgrzanym oleju i smażymy z każdej strony po około 1- 2 minuty, do uzyskania ładnego złocistego koloru. Musimy uważać aby sezam nam się nie przypalił.
  • Feta w sezamie 3. Ser podajemy na ciepło polany miodem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować