Fasolkowe leczo

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne warzywne leczo w sam raz na bezmięsny obiad

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg fasolki szparagowej
    5 marchewek
    2 cebule
    3 pomidory
    10 dag margaryny
    1/3 szklanki wody
    łyżeczka vegety
    sól, pieprz
    łyżka koncentratu pomidorowego
    2 ząbki czosnku
    szczypta chilli
    kilka pomidorków koktajlowych
    pęczek szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Fasolkowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końce i kroimy na mniejsze części około 2 cm. Gotujemy w osolonym wrzątku około 15 minut. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i dusimy na roztopionej margarynie. Do warzyw dodajemy wodę i dusimy do miękkości.


  • 2. Pomidory sparzamy chwilę we wrzątku, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Pomidory i fasolkę dodajemy do warzyw, doprawiamy solą, pieprzem dodajemy vegetę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy jeszcze chwilę, a na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i chilli. Szczypiorek siekamy i dodajemy do fasolki. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Pomidor Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować