Farfalle w sosie śmietanowym z kurkami i szynką

4.49 (176 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Viva la pasta!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron farfalle: 200 gramów
    - śmietanka 30%: 500 mililitrów
    - szynka: 3 plastry
    - starty ser: 150 gramów
    - mała cebula: 1 sztuka
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - kurki: 30 gramów
    - koperek posiekany: 2 łyżki
    - pieprz, sól, gałka muszkatołowa do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Farfalle Szynki

Farfalle w sosie śmietanowym z kurkami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wstawiamy makaron, tak aby był ugotowany jak lubicie :) I zabieramy się do pracy nad sosem, pamiętając, aby makaron w odpowiednim momencie wyłączyć.
  • 2. Kroimy wędlinę w paski, cebulkę na pół i połóweczki na plasterki, czosnek na drobniutką kostkę, grzybki w drobne plasterki, koperek siekamy.
  • 3. wkładamy na patelnię z kapką oleju wędlinę, grzybki, cebulkę i czosnek i delikatnie zrumieniamy. Dolewamy do tego śmietankę i
    czekamy aż zacznie się gotować. Wsypujemy ser i koperek, mieszamy dodajemy pieprz, sól, gałkę muszkatołową do smaku.
  • 4. Gotowy sos mieszamy z makaronem i podajemy z tartym parmezanem, lub koperkiem.
  • 5. http://od-kuchni.blog.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować