Fantazjowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Istne czyszczenie szafek ;d

  • 40 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jajek
    1 szklanka mąki pszennej
    niecałe 3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    2 łyżki kakao

    krem:
    gotowy krem Karpatka (można inny, np. waniliowy)

    masa śmietanowa:
    ok. 300 ml śmietany kremówki 30%
    1 śmietan fix
    cukier puder
    1 czekolada mleczna

    dodatkowo:
    masa krówkowa
    ok. 20 herbatników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty Bita śmietana

Fantazjowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubić ze szczyptą soli, dodać żółtka, cukier, dokładnie miksować. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Odjąć z ciasta ok. 5 łyżek, wymieszać je z kakao. Biszkopt wylać na blaszkę, masę wymieszaną z kakao rzucać w rożne miejsca blaszki, patyczkiem od szaszłyków zamieszać, by powstały wzorki. Piec ok. 25 min w 180*C. Ostudzić, przekroić na dwa placki.
  • 2. Kremówkę ubić, dodać cukier puder do smaku i śmietan fix. Połowę czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, drugą połowę zetrzeć na tartce. Do kremówki dodać rozpuszczoną i startą czekoladę, dokładnie wymieszać.
  • 3. Ułożenie: blat biszkoptowy, masa krówkowa, herbatniki, 3/4 kremu karpatka, blat biszkoptowy. Następnie wyłożyć resztę kremu karpatka, a na nią śmietanę kremówkę. Schłodzić ok. 2 godziny. Smacznego ;p
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Herbatniki Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (148 ocen)

3 bit bez pieczenia

To może cię zainteresować