1.Biszkopt: białka ubić ze szczyptą soli, dodać żółtka, cukier, dokładnie miksować. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Odjąć z ciasta ok. 5 łyżek, wymieszać je z kakao. Biszkopt wylać na blaszkę, masę wymieszaną z kakao rzucać w rożne miejsca blaszki, patyczkiem od szaszłyków zamieszać, by powstały wzorki. Piec ok. 25 min w 180*C. Ostudzić, przekroić na dwa placki.
2.Kremówkę ubić, dodać cukier puder do smaku i śmietan fix. Połowę czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, drugą połowę zetrzeć na tartce. Do kremówki dodać rozpuszczoną i startą czekoladę, dokładnie wymieszać.
3.Ułożenie: blat biszkoptowy, masa krówkowa, herbatniki, 3/4 kremu karpatka, blat biszkoptowy. Następnie wyłożyć resztę kremu karpatka, a na nią śmietanę kremówkę. Schłodzić ok. 2 godziny. Smacznego ;p
Komentarze