Fantazja Joanny

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

kolorowy zawrót głowy

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Potrzebne będą 2 formy, jedna do babek a druga keksówka
    Obie posmarować masłem

    2 galaretki wisniowe lub czarna porzeczka
    1 słoiczek dżemowy wisni drylowanych osączonych z syropu

    1 galaretka pomarańczowa
    1 serek danio waniliowy 220 gram

    1 galaretka cytrynowa
    250 gram Mascarpone
    0K. ¾ szklanki smietany kremówki 30%
    Cukier puder do smaku
    0,5 szklanki suchego maku/zalać wrzątkiem i po 10 minutach osączyć

    2 szklanki mleka
    4 łyżeczki żelatyny
    1 cukier waniliowy 16 gram
    cukier do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Deser na zimno Galaretki

Fantazja joanny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fantazja Joanny 1. Galaretki czerwone rozpuscić w 2 szklankach wrzącej wody. Dodać wisnie..
    Wystudzić.
    Rozlać do obu foremek po połowie.


    Galaretkę żółtą rozpuscić w 1 szklance wrzącej wody..
    Mascarpone ubić ze smietaną i cukrem pudrem do smaku.
    Dodać mak, wymieszać. Dodać tężejącą galaretkę żółtą i rozlać do obu foremek.


    Następnie rozpuscić galaretkę pomarańczową w 1 szklance wrzącej wody. Wystudzić. Dodać do niej serek Danio. Połączyć razem.Przelać tylko do formy babkowej.


    Mleko zagotować z cukrem waniliowym i cukrem do smaku.. Zmniejszyć ogień i mieszając wsypać żelatynę przy czym energicznie mieszać do rozpuszczenia żelatyny.
    Tężejącą masę wylać do obu foremek.
  • Fantazja Joanny 2. Fantazja Joanny /tu w foremce keksówce/
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Mak Mascarpone Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować