Dżem z wiśni z rumem

0 (0 ocen)

Robi się go dosyć szybko i nie wymaga dodatkowej pasteryzacji. W zimie będzie w sam raz do naleśników, ciast i gofrów :)

Składniki:

  • 1,5 kg wiśni

    1/2 kg cukru żelującego na 1,5 kg owoców

    1 kieliszek rumu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy Konfitury

Dżem z wiśni z rumem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie umyć, wydrylować i przełożyć do większego garnka. Wymieszać z cukrem żelującym, gotować ok 3 minuty od momentu zawrzenia, często mieszając. Wlać rum i zmniejszyć ogień do minimum. Wiśnie nakładać do wyparzonych słoiczków, od razu zakręcać i stawiać do góry dnem. Zostawić do wystygnięcia. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować