Dyniowe ciasteczka z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubij z cukrem. Dodaj olej i puree z dyni. Wymieszaj. Mąkę przesiej przez sito, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przyprawami. Dodaj do masy jajeczno-dyniowej. Delikatnie wymieszaj. Na blachę wyścieloną papierem do pieczenia wyłóż ciasto łyżką w odstępach 3-4 cm. Piecz w temp. 175 przez ok. 15 minut.
2.Przygotuj krem: masło, twaróg i cukier puder zmiksuj na puszystą masę. Krem odstaw do lodówki.
3.Gotowe ciasteczka ostudź. Następnie wyłóż krem na jedno ciasteczko i przykryj drugim. U mnie wyszło 16 ciasteczek.
4.Cukier puder wymieszaj z kakao i posyp wierzch ciasteczek. Ja użyłam szablonu dekoracyjnego do ciasteczek.
Komentarze