Dyniowe ciasteczka z kremem

0 (0 ocen)

W sezonie na dynie gorąco polecam ten przepis na domowe ciasteczka z dynią. Palce lizać!

Składniki:

  • 260 g mąki
    3/4 szklanki cukru
    180 g puree z dyni
    pół szklanki oleju
    2 jajka
    1/3 łyżeczki imbiru mielonego
    1/3 łyżeczki kurkumy
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1 łyżka proszku do pieczenia

    krem:
    200 g twarogu
    75 g masła pokojowej temperatury
    pół szklanki cukru pudru

    dodatkowo:
    1/4 szklanki cukru pudru
    1 łyżka kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Dyniowe ciasteczka z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubij z cukrem. Dodaj olej i puree z dyni. Wymieszaj. Mąkę przesiej przez sito, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przyprawami. Dodaj do masy jajeczno-dyniowej. Delikatnie wymieszaj. Na blachę wyścieloną papierem do pieczenia wyłóż ciasto łyżką w odstępach 3-4 cm. Piecz w temp. 175 przez ok. 15 minut.
  • 2. Przygotuj krem: masło, twaróg i cukier puder zmiksuj na puszystą masę. Krem odstaw do lodówki.
  • 3. Gotowe ciasteczka ostudź. Następnie wyłóż krem na jedno ciasteczko i przykryj drugim. U mnie wyszło 16 ciasteczek.
  • 4. Cukier puder wymieszaj z kakao i posyp wierzch ciasteczek. Ja użyłam szablonu dekoracyjnego do ciasteczek.

Porady

Do kremu możesz dodać startą skórkę z cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować