Ciasteczka dyniowe

4.49 (187 ocen)

Jesienne ciasteczka dyniowe.

Składniki:

  • Składniki na ok. 25szt:
    2,5 szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    2 łyżeczki cynamonu
    1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 szklanki miękkiego masła
    1,5 szklanki cukru
    1 szklanka puree z dyni
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce połączyć mąkę, proszek, sodę, cynamon, gałkę i sól.
    W drugiej misce utrzeć masło i cukier na masę. Dodać dynię i jajko. Dokładnie wymieszać. Na końcu dodać zmieszane suche składniki.
    Wymieszać i nakładać po 1 łyżce na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zachować odstępy! Piec w 170 stopniach ok. 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować