Owsiano- dyniowe ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Te ciasteczka na stałe zagościły w mojej kuchni. Są szybkie i proste w przygotowaniu, a do tego kuszą swoim pomarańczowym kolorem. Pysznym uzupełnieniem nie za słodkiej masy są zatopione w niej kawałki czekolady. Do tego przyjemnie wyczuwalny jest kokos.
Całość smakuje super i jak na słodką przekąskę są też zdrowe:).

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na około 22 sztuk:
    • 200 gram dyniowe puree,
    • 200 gram płatków owsianych,
    • 2 jajka,
    • 40 gram cukru brązowego,
    • 1 łyżeczka cynamonu,
    • 90 gram mąki pszennej razowej, typ 2000,
    • 1/4 łyżeczki sody,
    • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
    • 50 gram wiórków kokosowych,
    • 1 łyżka rodzynek,
    • 100 gram deserowej czekolady (70 % kakao)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Owsiano- dyniowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki ciasteczek 1. Czekoladę kroimy w drobną kostkę. Do miski przekładamy wszystkie wymienione powyżej składniki.
  • gotowa masa 2. Ręką zagniatamy owsiano- dyniową masę ciasteczkową.
  • formowanie 3. Z gotowej masy, w dłoniach formujemy kulki o średnicy dużego orzecha włoskiego.
  • przed pieczeniem 4. Powstałe kulki delikatnie spłaszczamy. Uformowane ciasteczka przekładamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.
    Ciasteczka wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 20 minut w 170 °C.
    Upieczone wyjmujemy, studzimy i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Dynia Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować