Dwuwarstwowy budyń na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przyszykować formę o wymiarach 25 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia na nim rozłożyć warstwę herbatników.
2.Do garnka wlać 2 szklanki mleko,dodać masło i cukier i gotować.W 1 szklance mleka wsypać budynie wiśniowe i rozmieszać.Następnie wlać do gotującego się mleka i gotować masa budyniowa do tej pory aż będzie gęstnieć.Gorący budyń wylać do formy na herbatniki.Na gorący budyń wyłożyć herbatników warstwę i wstawić do lodówki do zastygnięcia na ok. 1 godziny.
3.Do garnka wlać 2 szklanki mleko,dodać masło i cukier i gotować.W 1 szklance mleka wsypać budynie czekoladowe i rozmieszać.Następnie wlać do gotującego się mleka i gotować masa budyniowa do tej pory aż będzie gęstnieć.Gorący budyń wylać do formy na herbatniki i
wyłożyć warstwę herbatników. Wstawić do lodówki do zastygnięcia na ok. 1 godziny.
Porady
Smaki budyniów można wybrać według swojego uznania.
Komentarze