Dwuwarstwowy budyń na herbatnikach

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo pyszny rozpływający deser w ustach.

  • 60 min

Składniki:

  • Masa wiśniowa:
    2 budynie wiśniowe
    3 szklanki mleka
    1/2 szklanki cukru
    100 g masła
    Masa czekoladowa:
    2 budynie czekoladowe
    3 szklanki mleka
    1/2 szklanki cukru
    100 g masła
    Dodatkowo:
    6 paczek herbatników szkolnych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty

Dwuwarstwowy budyń na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyszykować formę o wymiarach 25 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia na nim rozłożyć warstwę herbatników.
  • 2. Do garnka wlać 2 szklanki mleko,dodać masło i cukier i gotować.W 1 szklance mleka wsypać budynie wiśniowe i rozmieszać.Następnie wlać do gotującego się mleka i gotować masa budyniowa do tej pory aż będzie gęstnieć.Gorący budyń wylać do formy na herbatniki.Na gorący budyń wyłożyć herbatników warstwę i wstawić do lodówki do zastygnięcia na ok. 1 godziny.
  • 3. Do garnka wlać 2 szklanki mleko,dodać masło i cukier i gotować.W 1 szklance mleka wsypać budynie czekoladowe i rozmieszać.Następnie wlać do gotującego się mleka i gotować masa budyniowa do tej pory aż będzie gęstnieć.Gorący budyń wylać do formy na herbatniki i
    wyłożyć warstwę herbatników. Wstawić do lodówki do zastygnięcia na ok. 1 godziny.

Porady

Smaki budyniów można wybrać według swojego uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Herbatniki Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować