DROBNE, KRUCHE CIASTECZKA

4.48 (145 ocen)

  • 1 godz. 45 min

Ciasteczka są bardzo kruche, malutkie, chętnie jedzone przez dzieci. Mają cytrynowy smak.

  • 1 godz. 45 min

Składniki:

  • - 2 szklanki mąki krupczatki
    - 20 dkg margaryny
    - 1/2 szklanki cukru pudru
    - 3 żółtka
    - 1 łyżeczka soku z cytryny
    - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - aromat cytrynowy
    - cukier puder do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Ciastka

Drobne, kruche ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekać margarynę z przesianą mąką. Dodać sok z cytryny, przesiany cukier puder, proszek do pieczenia oraz żółtka.
    Zagnieść ciasto, uformować kulę i włożyć na godzinę do lodówki.
  • Drobne, kruche ciasteczka 2. Rozwałkować ciasto na płaty grubości 5 mm i foremką wykrawać ciasteczka.
    Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
    Wyłożyć ciastka na talerz i posypać cukrem pudrem.

Porady

Ciasteczka można polukrować lub udekorować polewą czekoladową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (159 ocen)

Kruche ciasteczka

To może cię zainteresować