Drobiowe kieszonki z papryką i serem

4.5 (172 ocen)

Smaczne fileciki z kurczaka nadziane ciągnącym serem i czerwoną papryką. Rewelacyjne na ciepło do obiadu, jak i pokrojone zimne na kanapki.

Składniki:

  • 3 pojedyńcze filety z kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    Słodka czerwona papryka
    1 ząbek czosnku
    1 czerwona papryka
    150 g żółtego sera
    Oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe kieszonki z papryką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Każdy filet nacinamy nożem tak, aby w środku powstała kieszonka. Mięso nacieramy przyprawą do kurczaka i słodką papryką. Czerwoną paprykę kroimy w małą kosteczkę, ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Paprykę i ser mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Farszem napełniamy kieszonki. Mięso układamy w żaroodpornym naczyniu. Resztę papryki i sera wykładamy na wierzch kurczaka. Całość podlewamy oliwą z oliwek. Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut w 190*C. Pod koniec możemy odkryć mięso, aby ładnie się przyrumieniło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować