Ciasto Dotyk Anioła

4.47 (192 ocen)

  • 60 min

Słodka nutka na pochmurne dni;)

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    7 jaj
    1 szklanka cukru
    1szkl mąki
    0,5 szklanki oleju
    lyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:
    0,5 l smietany 18 %
    2 białe czekolady
    2 śmietany w proszku
    250 dkg wiórek kokosowych
    1 opakowanie płatków migdałów
Wystaw ocenę:

4.47 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto dotyk anioła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę,dodajemy po jednym żółtku,wsypujemy mąke wymieszana z proszkiem do pieczenia , na koniec wlewamy olej i mieszamy, wylewamy na blache pieczemy okolo 30 min w tem 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować