" Marzenie Anioła - Rafaello z Malibu "

4.5 (163 ocen)

  • 45 min

Przepyszne kokosowe ciasto z malibu , przekładane chrupiącymi krakersami , w sam raz na świąteczny stół.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:

    Krem:
    - mleko - 1 szklanka
    - mleko kokosowe - 400 ml
    - mąka ziemniaczana - 2 łyżki
    - mąka pszenna - 2 łyżki
    - cukier waniliowy - 1 szt
    - cukier - 0,5 szklanki
    - masło - 0,5 kostki
    - uprażone wiórki kokosowe - 3 łyżki
    - malibu - 3 łyżki


    Ciasto:
    - słone krakersy - 1 paczka
    - wiórki kokosowe - 3 łyżki



    Dodatkowo :


    - płatki migdałów do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

" marzenie anioła - rafaello z malibu " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:


    Szklankę mleka łączymy z mąką ziemniaczaną i pszenną.



    Mleko kokosowe wlewamy do garnka, dodajemy cukier i cukier waniliowy.

    Grzejemy.


    Gdy mleko będzie gorące, dodajemy mleko wymieszane z mąkami.



    Całość mieszamy bez przerwy, żeby nie powstały grudki.



    Gdy budyń zrobi się gęsty - odstawiamy do wystygnięcia.



    Masło ubijamy.



    dodajemy po łyżce budyniu kokosowego i malibu.



    Gdy powstanie jednolita masa dodajemy prażone wiórki.



    Mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut do lodówki.


    Blachę o wymiarach ok. 28 cm x 21 cm wykładamy warstwą krakersów.


    Na każde ciastko nakładamy przygotowany krem.



    Na krem kładziemy kolejną warstwę krakersów.



    I tak do skończenia kremu.



    Całość posypujemy wiórkami i kawałkami migdałów.



    Odstawimy do lodówki.




    Uwaga!

    Można je jeśc po kilku godzinach , ale najlepiej smakuje pozostawione na noc!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować