Dorsz po kaszubsku

4.5 (176 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo smaczne postne danie

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • filet z dorsza 500 g
    mąka pszenna 25 g
    marchewka 140 g
    Pietruszka 30 g
    seler 30 g
    por 20 g
    cebula 100 g
    śmietana 100 g
    olej
    sól
    pieprz
    liść laurowy
    ziele angielskie



Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz po kaszubsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet opłukać, wyporcjować i posolić następnie pozostawić na około 35 min a przed smażeniem następnie oprószyć mąką. Smażyć z obu stron. W między czasie kiedy ryba leży tylko posolona można umyć warzywa pokroić w cienkie plastry i dusić na oleju. Gdy warzywa zmiękną podlać wodą, dodać przyprawy i śmietanę. Usmażoną rybę włożyć w rondlu, obłożyć warzywami i dusić na wolnym ogniu ok. 10 min.

Porady

Można podawać z ziemniakami lub świeżym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować