MATIASY PO KASZUBSKU

4.34 (224 ocen)

SUPER PRZEKĄSKA NA DOMOWE PRZYJĘCIA.

Składniki:

  • -8 płatów matiasa
    -2 duże cebule
    -koncentrat pomidorowy
    -1/2 szklanki oleju
    -1/2 szklanki wody
    -1/2 szklanki octu
    -liść laurowy
    -ziele ang.
Wystaw ocenę:

4.34 (224 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Matiasy po kaszubsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy namaczamy i odstawiamy.
  • 2. SOS: cebule kroimy i smażymy na oleju ,dodajemy koncentrat ,liście laurowe,ziele ang.,olej,ocet i wodę.Zagotowujemy chwilę.
  • 3. Matiasy kroimy w paseczki i zalewamy gorącym sosem.Po wystygnieciu wkładamy do lodówki.

Porady

Najlepsze są po 2 dniach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować