Ogórki po Kaszubsku

4.48 (186 ocen)

Mama robiła je dawno, dawno temu. Bardzo dobre

Składniki:

  • 4 kg ogórków ( małych)
    1 szklanka soli plus 1 łyżka
    1/2 kg cebuli
    2 duże papryki czerwone
    2 selery
    1 szklanka cukru
    3 szklanki octu
    2 łyżki kolendry
    2 łyżki gorczycy
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki po kaszubsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1lqbtwh 1. Ogórki zalać 9 szklankami wody wymieszanymi z szklanką soli (wody nie gotować). Zostawić na noc. Cebulę pokroić w plastry, paprykę pokroić w kostkę, selery zetrzeć na tartce i osolić łyżką soli do smaku. Wszystko wymieszać i zostawić na godzinę.
    Zalewa: cukier, ocet, 6 szklanek wody, kolendrę i gorczycę zagotować, przecedzić i wyrzucić zioła.
    Układać ogóreczki, a na wierzch słoika warzywa. Zalać zalewą i pasteryzować 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować